Muutoksen johtamisen 5 ydintä

Minulta on kysytty usein, mitkä ovat mielestäni oleellisimmat asiat onnistuneen muutoksen johtamisessa. Palvellakseni mahdollisimman monia, kerron tässä 5 ydinajatustani kiteytetysti teille ja eteenpäin jaettavaksi, mahdollistamaan yhä uusia onnistuneita muutoksia.

1! Jätä vanhat

Haista, tunnista, tutki, tongi, kuuntele, kartoita nykytila ja menneisyys. Tämän aikaavievän vaiheen tavoitteena on löytää aidosti hyvät, toimivat, arvokkaat, arvojenne mukaiset, eteenpäinvievät ja säilytettävät asiat ja hahmottaa, mitä pitää jättää pois, jotta uutta voidaan ottaa tilalle.

2! Tunnista hirvitys

Rohkene tunnistaa itsestäsi johtajana sellaiset toivotut muutokset, jotka saavat sinut lähes hyperventiloimaan, uskalla tunnista hirvittävät ja pelottavat haavekuvat. Ne ovat parhaita. Mikään oikeasti radikaali muutos ei voi toteutua, jos se tuntuu neutraalilta, laimealta tai ihan kivalta.

3! Tajua vastuusi

Vakuuta organisaatiosi siitä, että kävi mitä kävi, sinä olet johtajana vastuussa ja kannat vastuun strategisista valinnoista, hurjimmistakin. Näin rohkaiset epäilevimpiäkin mukaan muutokseen ja näin pinnan alta saattaa nousta timanttisia, villejä visioita johdettaviksesi.

4! Rakasta kyseenalaistajia

Noteeraa erityisesti ryhmän epäilijät, kyseenalaistajat. Ota heidän mielipiteensä erityisesti huomioon, sillä siellä voi piillä ratkaisevaa tietoa. Malta pysähtyä muutosvimman keskellä kuuntelemaan ja huomioimaan hiljaista ääntä. Epäilijöiden mukaansaanti ja heidän motivaationsa on erityisen tärkeää aidosti onnistuneen kokonaisuuden kannalta, usko pois.

5! Ennakoi

Onnistuneen muutoksen johtamisessa ennakointi, selkeä strategia ja tavoitteellisuus ovat oleellisissa rooleissa. Onnistuminen on määriteltävä ennakkoon. Konkreettiset ja selkeät tavoitteet ovat parhaita.

Kati Huovinmaa, muutosjohtaja & ammattimentori