Parhaat johtajat

Työn vallankumous jyllää. Totutut asetelmat muuttuvat nyt ja tulevaisuudessa. Parhaat johtajat tajuavat nykyisyyden ja oivaltavat tulevaisuuden, osaavat nähdä aina vähän ylemmäs kuin horisontin tasolle.

Johtajan on oltava viisas, peloton ja näkemyksellinen. On löydettävä oikeat ratkaisut, tehtävä kauaskantoisia ja nopeitakin päätöksiä. Täytyy kyetä hahmottamaan suuret linjat ja mahdollisuudet, täytyy sietää myös kaikkein vähiten motivoivia hetkiä. On pystyttävä luomaan saumattomalla yhteistyöllä toteutettavia lyömättömiä strategioita ja voittavia visioita, arkisen sälän ja silpun keskelläkin.

Johtajan on oltava rehellisesti sinut itsensä kanssa voidakseen aidosti ymmärtää muita.

Johtajan on oltava rehellisesti sinut itsensä kanssa voidakseen aidosti ymmärtää muita. Täytyy kuulla ja etenkin osata kuunnella. Parhaat johtajat huomioivat  muiden näkemykset ja ovat myös valmiita pitämään oman päänsä, jos tarve niin vaatii.

Kuulostaa suurten vaatimusten listalta, mutten vielä päässyt edes mainitsemaan luotettavuutta, sinnikkyyttä, empatiaa, viestintäkykyjä, ongelmiin puuttumisen taitoa saati huumoria. Huumorinlajeista paras johtajuudessa on kyky nauraa itselle, muut huumorilajit ovat toisinaan riskialttiita. Täytyy osata olla myös suurennuslasin alla tutkailtavana.

Kaiken tämän lisäksi, paraskin johtaja on ihanasti ihan vain ihminen.

Mitkä ovat sinun käsityksesi hyvästä johtajuudesta?

Kati Huovinmaa, muutosjohtaja | kati@huovinmaa.com