Muutoksen kannalta pahin on ihan kiva työpaikka

Olen saanut auttaa viimeisten vuosien aikana kymmeniä eri alojen ihmisiä eteenpäin heidän urahaaveittensa toteuttamisessa. Olen tehnyt havainnon. Radikaalin muutoksen kannalta pahin on ihan kiva työpaikka.

Jos töissä viihtyy erinomaisesti, hyvä.

Jos töissä on niin turhauttavaa, tukalaa ja ahdistavaa, että sieltä on yksinkertaisesti pakko lähteä muualle, muutoksen kannalta se on hyvä. Silloin on yksinkertaisesti pakko lähteä rakentamaan omaa uraa toisaalle.

Pahin on ihan kiva työpaikka, sillä se mahdollistaa monet tekosyyt jäämiseen. Raha, elämäntilanne, rohkeuden puute. Ihan kivan, mutta aika ajoin mietityttävän työpaikan haittana voi pidemmän päälle olla kyynistyminen ja passivoituminen. Silloin on vaikeaa saada aikaiseksi muutosta.

Pahinta on ihan kiva työpaikka, sillä se mahdollistaa monet tekosyyt jäämiseen. Ennen pitkää myös kyynisyys ja passivoituminen lisääntyvät.

Ammattimentorina autan ihmisiä kiteyttämään vahvuuksia, selkeyttämään mahdollisuuksia, näytän esimerkkiä, rohkaisen eteenpäin. Harva ihan kivassa työpaikassa työskentelevä hakeutuu palveluideni ääreen. 

On epäreilua, traagista ja hälyttävää, kuinka huonosti ihmiset saattavat voida töissään. Siinä piilee kuitenkin mahdollisuus, sillä sellaisesta paikasta voi olla lopulta oman itsensä vuoksi pakko lähteä pois. On toteutettava rohkea muutos ja uskottava, että vaihtoehtoja on. Parhaassa tapauksessa kaikki tekosyyt kaikkoavat ja mahdollisuuksia alkaa sittenkin löytyä.

Onneksi mahdollisuuksia on paljon ja niitä kohti autan. Mitä radikaalimpi muutos, sitä isompi ilo lopulta löytyy.

Onko sinulla kokemuksia erinomaisesta, ihan kivasta tai mahdottomasta työpaikasta? Mitä ajatuksia kirjoitukseni herättää?

Lähde matkaani, autan eteenpäin.

Kati Huovinmaa, ammattimentori & muutosjohtaja
kati@huovinmaa.com - ota yhteys vailla kynnystä tai sitoutumista