Viisi syytä, miksi strategialla on väliä

Olen saanut työskennellä erilaisten työpaikkojen strategian suunnittelussa ja toteutuksessa. Strategia on minulle kirosanan vastakohta. Yritys ilman strategiaa jää sananmukaisesti pelkäksi yritykseksi.

Viisi syytä, miksi strategialla on väliä:

1) Strategia toimii kompassin lailla: se näyttää suuntaa ja auttaa tekemään viisaat valinnat, jotka vievät haluttuun maaliin.

2) Hyvin tehty, työpaikan henkeä välittävä ja työntekijät aidosti mukaan ottava strategia yhdistää ihmisiä.

3) Strategia auttaa viestittämään ulospäin tärkeistä asioista ja helpottaa oivaltamaan, miksi juuri teidän työpaikkanne on kiinnostava yhteistyökumppani.

4) Työpaikan arvot ovat oleellinen osa strategiaa. Arvot ovat kuin työpaikan sielu tai sydän. Ne kertovat, mitkä asiat ovat kaikkein merkityksellisimpiä ja millaisilla valinnoilla nykyisyyttä ja tulevaisuutta rakennetaan. Arvot auttavat myös sitoutumisessa: jos omat arvot ovat linjassa työpaikan arvojen kanssa, motivaatiolla on taipumus pysyä korkeana. Jos taas kokee työssään jatkuvaa arvoristiriitaa, voi olla aika alkaa etsiä omien arvojen mukaista työtä.

5) Strategia auttaa erottumaan ja menestymään kovassakin kilpailutilanteessa. Strategian oleellinen tehtävä on auttaa tulevaisuuden tavoitteiden saavuttamisessa. Erityisesti visio saakin hirvittää. Jos visio on liian laimea, ei saavuteta mitään oikeasti merkittävää uutta.

Kerron lisää strategia-ajatuksiani tietokirjassani Radikaali unelma - näin johdat muutoksen. Lue lisää kirjasta täällä!

Kaipaatteko te omaan työpaikkaanne nykyistä toimivampaa strategiaa? Autan mielelläni!

Ota yhteys: kati @huovinmaa.com | 040 572 9369 | lisätiedot strategia-avusta

Kati Huovinmaa

Kuva: Tapio Ranta-aho | Studio Fotonokka

Kuva: Tapio Ranta-aho | Studio Fotonokka