Opi uutta johtamisesta luottoryhmässä

Kun edessäsi on pulma, tämä ryhmä ratkaisee sen

Muutosjohtoryhmä on eri alojen johtajien oma luottoryhmä. Ryhmä kokoontuu 4 kk ajan, kerran kuussa, 2,5 tunnin ajan. Jokaisella kerralla käsitellään päivän johtajuusteema jäsenten aitojen tarpeiden mukaisesti. Tapaamiset sisältävät myös ajankohtaiseen teemaan keskittyvän täsmäavun vuorotellen ryhmän kullekin jäsenelle. Hae syksyn 2019 ryhmään täällä 15.9.2019 mennessä. Tutustu palautteisiin alla ja täällä ja hinnastoon ohessa.

Esimerkkejä teemoista: vanhakantainen organisaatio & uudistusmielinen johtaja, viestinnän merkitys muutoksissa, tunteiden kohtaaminen ja johtaminen, erilaisuuden oivallus, johtajan rooli, oman jaksamisen ylläpitäminen, vertaistuen merkitys.

Muutosjohtoryhmään sisältyy myös Kati Huovinmaan tarjoama yksilömentorointi kullekin osallistujalle. Syksyn 2019 Muutosjohtoryhmän yhteyteen on luvassa myös äänenkäytön koulutusta.

Muutosjohtoryhmä on aitoon tarpeeseen kehittämäni palvelu ja ryhmää vedän minä, radikaaleista muutoksista syttyvä johtamisen ja mentoroinnin ammattilainen, Kati Huovinmaa. Suunnittelen tapaamisten teemat vastaamaan erityisesti ryhmän jäsenten toiveita.

Ryhmän jäsenet saavat paljon uutta opittavaa, konkreettisia esimerkkejä muutoksen kohtaamiseen ja johtamiseen, luottoryhmän eri alojen johtajista, vertaistukea ja ytimekästä sparrausta. Jäikö kysyttävää? Ota yhteys, vastaan mielelläni. Hae mukaan täällä.

 

Missä ja kuinka?

Säännölliset 2,5 h tapaamiset 4 kk ajan.

Tapaamispaikka on Spaces Postitalo Helsingin keskustassa. Hae mukaan täällä. Tutustu palautteisiin alla ja täällä.

Hinnasto

Muutosjohtoryhmä, kesto 4 kk, sis. yksilömentorointi, hinta / osallistuja:
2 450 € + alv 24 %.
Koroton osamaksu onnistuu, esim. 4 erässä 612,5 € + alv. 24 %

Hinta sisältää:

- Ennakkopohdittavat
- Ryhmän jäsenten tarpeiden mukaisesti räätälöidyt tapaamiset ja tarjoilut Spaces Postitalossa
- Välitehtävät
- Yksilömentoroinnin
- Äänenkäytön yksilöllisen koulutuksen ulkopuolisen ammattilaisen toteuttamana
- Loppujuhlallisuudet tarjoiluineen
- Mahdollisuus yhteydenpitoon luottoryhmän kanssa myös varsinaisen prosessin jälkeen

100% tyytyväisyystakuu. Mikäli osallistut jokaiseen tapaamiseen, etkä niiden päätyttyä ole tyytyväinen saamaasi hyötyyn, palautan maksamasi osallistumismaksun.

 

 

Palautteita Muutosjohtoryhmästä

 

Työkaluja muutoksen johtamiseen

“Pidin Muutosjohtoryhmän järjestelmällisyydestä ja agendasta. Kati ohjasi meitä systemaattisesti tapaamisesta toiseen. Kaiken tämän hän teki kuitenkin rennosti ja positiivisella viestinnällä. Kati onnistui ryhmämme tsemppaamisessa, jolloin saimme prosessissa enemmän irti!

Tapaamisissa Kati onnistui poimimaan oleelliset tarttumakohdat, kysymään oikeat ja sopivasti herättelevät kysymykset, ja oivalluttamaan meidät kunkin yksilöinä johtopäätöksiin, joita emme ilman mentorointia olisi tunnistaneet. Kati kiteytti tarvittaessa myös itse suoria toimintasuosituksia.

Meille jokaiselle jäi Muutosjohtoryhmästä työkaluja muutoksen johtamiseen!.”

— Hanna-Riina Korhonen, yksikönjohtaja, Nordic Morning Oy

Mieletön, kaivattu keksintö.

“Olen jo pitkään tietämättäni kaivannut juuri tällaista luottoryhmää, jonka jäsenet ovat taatusti motivoituneita. Mieletön, kaivattu keksintö.”

— Johtamisammattilainen

Hyvä vertaisverkosto!

“Hyvä vertaisverkosto, ollut avaavaa kuulla muiden lähestymistapoja erilaisiin haastaviin työelämän ongelmiin, ja tukenut hyvin omaa asioiden ja tilanteiden hahmottamiskykyä.”

- Inari Virkkala, arkkitehti, projektipäällikkö

Ainutlaatuinen Muutosjohtoryhmä!

“Muutosjohtoryhmän ainutlaatuisuus oli vertaismentoroinnin tehossa. Aktiivinen kokemusten ja oppien jakaminen laajensi omaa kapeaa näkökulmaa. Jokaisella johtavassa asemassa olevalla tulisi olla mahdollisuus vastaavaan vertaistukeen!”

— Maria Haukka, lehtori, johtamisen ja innovaatio-osaamisen opettaja & StartUp Schoolin coach, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Lisää ymmärrystä johtajuudesta

“Ymmärsin Muutosjohtoryhmän myötä johtajuuden entistä enemmän prosessina, tehtävänä, johon kasvetaan ja jolle pitää antaa aikaa. Opin ymmärtämään johtajuutta paremmin tehtävänä ja työnkuvana.”

- Anna Möttölä, toiminnanjohtaja, Helsinki International Film Festival - Rakkautta & Anarkiaa ry

Suosittelen muutosjohtoryhmää!

“Johtajalla ei ole aina laajaa organisaatiota tukenaan. Vertaistukea ja sparrausta voi löytää onneksi muualta. Strategiatyössä sparrauksen merkitys korostuu entisestään.”

— Salla Mistola, toiminnanjohtaja, Susanna Leinonen Company

Voin suositella!

“Voin suositella muutosjohtoryhmää! Se on ollut hyvä ja tärkeä luottoryhmä eri tilanteissa ja positioissa työskenteleville ihmisille. Joka tapaamiskerta on pysytty tiiviisti kiinni asiassa. Oivalsin uusia näkökulmia muutoksen johtamisesta ja omista vaiheistani sen parissa. Hienoa, että minulla on vastaisuudessa työluottoverkosto, jolta pyytää neuvoa tai tukea.”

- Kira Sjöberg, Senior Consultant, Hopkins Oy

Kirkkaan vision merkitys

“Muutosjohtoryhmä sai minut ennen kaikkea näkemään, kuinka suuri merkitys johtajan omalla visiolla ja sen kirkkaudella on. Lisäksi ajatukseni omasta roolistani johtajana selkeytyivät - näen aiempaa tarkemmin, missä olen jo hyvä ja missä voin vielä kehittyä.”

— Miia-Liina Tommila, arkkitehti ja Arkkitehdit Tommila Oy:n toimitusjohtaja & Kaleidoscope Nordic AS:n omistajaosakas

Intensiivistä ja antoisaa!

"Muutosjohtoryhmä laajensi omaa osaamistani, syvensi näkemyksiäni ja toi uusia näkökulmia. Ryhmän jäsenet täydensivät hyvin toisiaan - kokemusta oli eri aloilta ja eri vaiheista. Ryhmätapaamiset olivat intensiivisiä ja antoisia, Kati on hyvä fasilitaattori.

Voin lämpimästi suositella Katin yksilömentorointeja ja muutosjohtoryhmää!”

— Karoliina Korpilahti, ohjelmapäällikkö

Pohdintaa monelta kantilta

"Suosittelen muutosjohtoryhmää sinulle johtaja, joka haet uutta suuntaa tai painit kiperien kysymysten parissa ja oma lähipiiri tuntuu olevan liian lähellä. Prosessin aikana ehtii pohtia asioita monelta kantilta."

— Minna von Zansen, asiakkuusjohtaja, Celia

Luottoryhmä vie eteenpäin

"Ryhmä ja mentori, jonka tuki on vienyt eteenpäin oman työn isojen haasteiden läpi. Ryhmä, jossa ei ole aihetta, josta ei voisi puhua."

- Alina Mänttäri, toiminnanjohtaja, Taidemaalariliitto

 

 

Ratkotaan yhdessä johtajuuden pulmat ja suunnataan eteenpäin.

 

Hae mukaan, oivalla radikaalisti uutta.

Muutosjohtajuus- ja mentorointipalvelut ammattitaidolla ja luotettavasti.