Arvojen vastainen työ syö elävältä

Työskentelyni ihmisten nykytilanteen parantamiseksi lähtee usein arvoista. Miten hyvin omat arvosi toteutuvat työssäsi tällä hetkellä? Miksi arvoilla on suuri merkitys? Arvot ovat sisimmässämme vaikuttavia, perustavanlaatuisia tekijöitä. Jos omassa työarjessasi joudut toistuvasti kohtaamaan arvoristiriitaa, ennen pitkää turhaudut, kyynistyt ja motivaatiosi karisee.

Rakastan hyvää johtajuutta, selkeitä suuntia, kirkkaita perustehtäviä, hillitöntä motivaatiota saavuttaa yhteiset tavoitteet. Se synnyttää lähes häpeällistä riemua onnistumisista.

Tämä ytimiin osuva, eräältä viisaalta ihmiseltä kuulemani lause vie minua eteenpäin omassa auttamishalussani, muutosjohtajana ja ammattimentorina: "Omien arvojen vastaisessa paikassa työskentely syö elävältä."

Näistä elementeistä syntyy oma motivaationi auttaa muita eteenpäin. Klisee, mutta totta: toivoa on ja ihmisissä piilevät suuret voimat ja mahdollisuudet vaikka mihin.

Pitää lähteä ennen kuin kyynistyy, sillä kyynistyminen on kamalaa ja se syö viimeisetkin ilon rippeet työstä ja työn ulkopuolelta.

Pitää lähteä ennen kuin kyynistyy, sillä kyynistyminen on kamalaa ja se syö viimeisetkin ilon rippeet työstä ja työn ulkopuolelta. Harva kuitenkaan onnistuu radikaalissa muutoksessaan yksin.

Tätä muutosta tahdon kanssasi johtaa eteenpäin, kohti uutta suuntaa. Se häämöttää jo.

-Kati Huovinmaa, muutosjohtaja & ammattimentori

Lähde matkaani!