Toteuta työelämäsi radikaali muutos - 6 teesiäni rohkaisuksi sinulle

Olen johtamisen ja mentoroinnin ammattilainen. Työskentelin aiemmin museonjohtajana. Olen itse toteuttanut radikaalin muutoksen urallani. Haaveiletko sinä oman työelämäsi muutoksesta? Minun radikaali muutokseni vaati paljon. Se vaati aikaa, energiaa, epäonnistumisia ja väärinymmärryksiä. Lopulta muutos oli kuitenkin kaiken vaivan arvoinen. Tässä kuusi teesiäni sinulle helpottamaan muutosten toteuttamista. Toivon, että ne ovat sinulle hyödyksi ja ennen kaikkea pistävät sinut toimimaan.

1) Unohda miellyttäminen

Perustavanlaatuinen, rohkea uramuutos edellyttää uskallusta ja oman elämän haltuunottoa. Jos mietit ennen kaikkea muita ja muiden miellyttämistä, ei radikaali muutos voi toteutua.

2) Piirrät itse rajasi

Usein suurin este uramuutoksille löytyy yllättävän läheltä, oman päämme sisältä. Sinä itse piirrät omat osaamisesi rajat ja voit laajentaa niitä niin paljon, kuin vain tahdot ja uskallat.

3) Koskaan ei ole oikea hetki muutokselle

Niin kauan kuin annat itsesi kertoa itsellesi tekosyitä sille, miksi radikaali muutos ei voi juuri nyt toteutua, se ei toteudu. Koskaan ei ole täydellisen oikea hetki muutokselle, joten tee se nyt.

4) Ota riski

Jollet ota riskejä, on muutoksilla pienet mahdollisuudet toteutua. Mitä suurempi riski, mitä enemmän vaikeita vaiheita, sitä onnellisempi olet, kun uudet polkusi alkavat viedä sulavasti eteenpäin.

5) Uskalla nähdä tuleva

Usein perustavanlaatuisissa muutoksissa kaikkein vaikeinta on uskaltaa nähdä itsensä tulevaisuudessa, uudessa ja palkitsevassa tilanteessa. Uskalla nähdä tuleva ja uskalla ottaa askeleet sitä kohti.

6) Löydä omat arvosi ja ota suunta niiden mukaisesti

Omat, sisäiset arvomme ovat tärkeä kompassi, suunnannäyttäjä. Jos nykyinen työsi on ristiriidassa sinulle tärkeiden arvojen kanssa, on aika suunnata arvojesi mukaiseen tulevaisuuteen. "Arvojen vastainen työ syö elävältä," kuten yksi ihminen asian ilmaisi.


Pääset lukemaan lisää ajatuksistani työelämään ja johtajuuteen liityen keväällä 2020 ilmestyvästä tietokirjastani.

Kati Huovinmaa, johtamisen ja mentoroinnin ammattilainen
Fil. maist, YJEAT, tradenomi YAMK, sertifioitu Business Mentor