Kun toteutat muutoksen, lue 'Radikaali unelma': Kirjan 5 ydinsanomaa

‘Radikaali unelma - Näin johdat muutoksen’ syntyi oikeaan aikaan. Julkistus osui koronakevään vilkkaimpaan myllerrykseen. Lukuisat palautteet sekä hämmentävät että ilahduttavat minua. Hämmennys johtuu siitä, että kirjan ydinsanomat ovat osuneet niin monien lukijoiden oikeisiin tarpeisiin. Kirjoitin kirjan, jotta yhä useampi yksittäinen ihminen ja kokonainen työpaikka onnistuu perinpohjaisessa muutoksessaan.

Radikaali unelma -kirjan viisi ydinsanomaa:

1 Arvot

Tunnistamalla omat perimmäiset arvosi rakennat pohjaa pysyvälle muutokselle. Arvojen merkitys korostuu yksittäisten ihmisten ja työpaikkojen muutoksissa. Korona-aika on asettanut arvomme koetukselle. Jos arvot eivät toteudu arjessa, kyseessä on joku muu kuin arvo - ehkä haavekuva? Omat työntekemiseni arvot ovat radikaalius ja vuorovaikutus. Radikaalius on perinpohjaisuutta. Pelkkä pintaraapaisu ei riitä, kun toteutetaan merkittäviä muutoksia. En ole yksinäinen anarkisti. Kaikki eteenpäinvievä yhteistyö pohjautuu vuorovaikutukseen ja siksi vuorovaikutus on toinen tärkein arvoni. Mitkä ovat sinun arvosi? Jollet vielä ole varma, kirjani antaa selkeitä työkaluja arvojen tunnistamiseen.


2 Jykevän perustan varaan voi rakentaa mitä vain

Etenkin luova työ kaipaa selkeät raamit roihutakseen parhaalla mahdollisella tavalla. Kun työyhteisössä on johdonmukaisesti ja yhdessä ymmärretysti tiedossa, miksi töissä ollaan, mitä tavoitteita kohti suunnataan ja miten, ollaan jo pitkällä. Kun perusteet ovat selkeät, voi niiden varaan rakentaa mitä vain. Hurjimmatkin visiot voivat toteutua, kun hyvä pohjatyö on ensin tehty.


3 Muutoksen kannalta pahin on ihan kiva työpaikka

Moni jää jumiin työpaikkaansa, vaikka aika ajoin kaipaakin muutosta. Muutoksen kannalta pahin on ihan kiva työpaikka. Jos koet työssäsi toistuvaa arvoristiriitaa tai jos tilanne on muuten tosi tukala, on ennen pitkää yksinkertaisesti pakko etsiä ratkaisu. Jos taas viihdyt aidosti hyvin työssäni, ei syytä muutokselle ole. Ihan kiva työpaikka siirtää päätöksentekoa ja estää muutoksen.


4 Ilman muita ihmisiä emme ole juuri mitään

Oli kyse sitten työpaikan strategian toteutumisesta tai tietokirjan kirjoittamisesta, kaikki hyvä lähtee ihmisistä. Olen valinnut tietokirjaani 10 muutoksen toteuttamisen ja johtamisen ammattilaista. Haastattelut tuovat kirjaan monia uusia ulottuvuuksia ja oivalluksia.


5 Radikaali muutos edellyttää henkistä turpaanottoa

Kun toteutetaan perinpohjaisia muutoksia, vastaan tulee väistämättä myös vaikeita vaiheita. Tämä pätee niin yksittäisten ihmisten muutosprosesseihin kuin työyhteisöidenkin muutoksiin. Pätevä ja monipuolisesti kokenut ammattimentori on omiaan loiventamaan ja selkeyttämään näitä vaikeita paikkoja. Älä jää yksin.

Joko luit kirjan tai kuuntelit lukemani äänikirjan? Tilaa täältä, arvostele täällä.
Tarvitsetko luotettavan, kokeneen ja rohkaisevat mentorin omalle muutostaipaleellesi vai apua työpaikkasi strategian tai muutoksen edistämiseksi? Ota yhteys, sovitaan tarkemmat askeleet.

-Kati Huovinmaa, ammattimentori

Kuva: Satu Wager Photography

Kuva: Satu Wager Photography