Oma tarinani ja oppini hyödyksi radikaalin muutoksenne toteuttamiseksi

Tervetuloa radikaalien työelämämuutosten pariin! Tahdon jakaa tarinani, kokemukseni ja oppimani asiat, jotta voin olla hyödyksi yhä uusien ihmisten ja organisaatioiden radikaalien muutosten toteuttamisessa.

Olen itse aito esimerkki radikaalin muutoksen johtamisesta ja toteuttamisesta. Käytännön työelämä on opettanut eniten. Etenin aikanaan asiantuntijasta johtajaksi ja vuodesta 2010 alkaen minulla oli ilo johtaa Vantaan taidemuseota.

Suurin yksittäinen onnistuminen silloisella urallani oli Vantaan taidemuseon radikaali muutos katutaiteeseen ja graffitiin erikoistuneeksi Artsiksi. Kävijämäärät tuplaantuivat, maine kiiri ja olimme ehdolla Vuoden museoksi. Opin silloin paljon muutoksen johtamisesta, motivoinnista, viestinnän merkityksestä ja ihmisten erilaisuudesta muutoksissa.


Sitten aloin yhä vahvemmin kaivata muutosta omassa työelämässäni. "Jos toteutan koko urani museoissa, otsaani tatuoituu oma inventointinumero", pohdin. Olin työskennellyt puolet elämästäni museoalalla, ja vaikka työ innosti, aloin kaivata jotain ihan muuta. Tahdoin siirtyä taiteen ja isojen organisaatioiden byrokratian parista ihmisten ja sitä kautta yhä paremmin toimivan työelämän pariin.

Haaveilin taidehistorian maisterin tutkinnon rinnalle toisesta maisteritasoisesta tutkinnosta, tällä kertaa kaupallisesta. Jäin opintovapaalle ja valmistuin joulukuussa 2018 Haaga-Heliasta, suuntautumisena liiketalous ja liiketoiminnan kehittäminen. Suoritin myös Sertified Business Mentor -kokonaisuuden. Puolessavälissä opintovapaata irtisanouduin vakituisesta virastani. Uusi, alkuvaiheessa ollut yrittäjyyden taival veti vahvasti puoleensa. Sillä polulla olen yhä.

Omassa työelämämuutoksessani sain ytimiäni myöten tuntea, kuinka radikaali muutos edellyttää myös vaikeita vaiheita sekä rohkeutta, uteliaisuutta ja voimakasta tavoitteellisuutta. Niiden avulla myös vaikeista vaiheista selviää. Klisee ehkä, mutta totta.


Omassa työelämämuutoksessani sain ytimiäni myöten tuntea, kuinka radikaali muutos edellyttää myös vaikeita vaiheita sekä rohkeutta, uteliaisuutta ja voimakasta tavoitteellisuutta.

Nykytyössäni ammattimentorina minua puhuttelevat ja motivoivat eniten konkreettiset teot arvojen mukaisten työelämämuutosten toteuttamiseksi. Saan aitiopaikalta todistaa yhä uusien muutosprojektien onnistumisia ja se on erittäin palkitsevaa.

Kaipaatko muutosta omaan työelämääsi tai organisaatiollesi? Voin auttaa monin tavoin, jotta oma radikaali muutoksenne on totta. Tutustu esimerkkeihin ja palautteisiin koskien yksilömentorointia, luentoja tai työpajoja. Lisätiedot Muutosjohtoryhmästä täällä.

Harva onnistuu radikaalissa muutoksessa yksin. Tosi moni on kanssani onnistunut. Ota yhteys niin kerron, miten meidän on helpoin edetä!

-Kati Huovinmaa, radikaalien muutosten mentori | kati @huovinmaa.com | 040 572 9369